Conversie optimalisatie

In de competitieve online wereld is het aantrekken van verkeer naar je website slechts de eerste stap. Het uiteindelijke doel is om deze bezoekers om te zetten in waardevolle acties, zoals aankopen, aanmeldingen of contactaanvragen. Hier komt conversie optimalisatie om de hoek kijken, een cruciale strategie voor het maximaliseren van jouw online succes. Bij Censeo helpen we je met het behalen van jouw doelen.

Wat is conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie draait om het verbeteren van de prestaties van je website door te focussen het verhogen van het aantal conversies. Dit gebeurt vaak op basis van kleine aanpassingen die op basis van datagedreven keuzes worden toegepast. In principe richt men zich bij conversie optimalisatie op het maximaliseren van de waarde van het bestaande verkeer van een website of app. Het is mooi als een website veel bezoekers trekt, maar wat als zij niet overgaan tot verkoop?

Wat is een conversie?

Een conversie kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van het doel van de website of app, zoals het invullen van een formulier, het maken van een aankoop, het aanmelden voor een nieuwsbrief, het downloaden van een e-book, of zelfs het bekijken van een specifieke pagina. 

Het belang van conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie is essentieel voor elk bedrijf dat meer uit zijn website of webshop wil halen. Hier zijn een aantal redenen voor.

Waarde halen uit het bestaande verkeer

Middels conversie optimalisatie kunnen bedrijven hun return on investment aanzienlijk verbeteren door de focus te leggen op bestaand verkeer, en deze middels aanpassingen te stimuleren tot conversie.

Relatief goedkoop marketingmiddel

Het stimuleren van bestaand verkeer tot aankoop is in vergelijking met de kosten die komen kijken bij het aantrekken van nieuwe verkeer een relatief goedkoop marketingmiddel.

De gebruikerservaring verbeteren

Een belangrijke voorwaarde voor het verhogen van het aantal conversie, is het verbeteren van de gebruikerservaring op je website. Geen enkele bezoeker zal overgaan tot aankoop als die geteisterd wordt door bijvoorbeeld een trage laadsnelheid of onduidelijke communicatie en elementen.

 

Waarom conversie optimalisatie zo belangrijk is

Als je inzet op conversie optimalisatie

 • Verhoog je je rendement op investering (ROI)

  Door je conversieratio te verbeteren, haal je meer waarde uit het verkeer dat al naar je website komt. Dit betekent dat je dezelfde marketingkosten omzet in meer concrete resultaten, wat leidt tot een hoger rendement op je investering.

 • Sla je een slag op het gebied van efficiëntie

  Conversieoptimalisatie helpt bij het identificeren en elimineren van obstakels in het conversieproces. Dit zorgt voor een soepelere en efficiëntere gebruikerservaring, wat op zijn beurt leidt tot hogere conversies.

 • Verbeter je de gebruikerservaring

  Door je website aan te passen aan de behoeften en verwachtingen van je bezoekers, creëer je een betere gebruikerservaring. Tevreden bezoekers zijn eerder geneigd om te converteren en terug te keren naar je site.

 • Kun je data-driven beslissingen nemen

  Conversieoptimalisatie omvat het analyseren van gegevens en het testen van verschillende elementen op je website, zoals lay-outs, knoppen, formulieren en teksten. Hierdoor kun je beslissingen nemen op basis van feitelijke resultaten in plaats van aannames.

Als je niet inzet op conversie optimalisatie

 • Mis je heel wat kansen

  Het niet optimaliseren van conversies betekent dat je mogelijk waardevolle kansen misloopt om meer leads, klanten of inkomsten te genereren. Zelfs kleine verbeteringen in conversieratio's kunnen leiden tot aanzienlijke winststijgingen.

 • Verspil je je geld

  Als je investeert in online marketing en verkeer naar je website of app, maar niet optimaliseert voor conversies, kan dit leiden tot verspilling van marketingbudgetten. Je betaalt voor bezoekers die niet converteren.

 • Bereik je een concurrentienadeel

  Concurrenten die wel aan conversie-optimalisatie doen, kunnen een voorsprong krijgen door betere prestaties en een hogere conversieratio te behalen. Dit kan leiden tot verlies van marktaandeel.

 • Verlies je inzicht in gebruikersgedrag

  Conversie-optimalisatie gaat vaak gepaard met het verzamelen en analyseren van gegevens over gebruikersgedrag. Als je dit proces overslaat, mis je waardevolle inzichten die kunnen helpen bij het begrijpen van je doelgroep en het verbeteren van je producten of diensten.

Onze conversie optimalisatie aanpak

Bij Censeo begrijpen we dat elke website uniek is en dat er geen one-size-fits-all oplossing is voor conversie optimalisatie. Onze experts beginnen met een grondige analyse van jouw website en doelen. We identificeren knelpunten in het conversiepad en ontwikkelen vervolgens strategieën om deze te optimaliseren. Door middel van A/B-tests, gebruikersonderzoek en datagedreven inzichten, finetunen we jouw website om die leads binnen te halen.

Op zoek naar een conversie optimalisatie bureau?

Bij Censeo begrijpen we dat elke website een potentieel goudmijn is, klaar om ontdekt te worden. We zijn vastberaden om jouw website te transformeren in een krachtige conversiemachine. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact
Bekijk case

Cases

Geen woorden, maar daden.

Bekijk alle projecten

Kennismaken

Samenwerking
bespreken?

Neem contact op met Gerson:

Censeo werkt voor: