SEO migratie

Bij Censeo weten we dat het verplaatsen, herontwerpen, herstructureren of updaten van een website een negatieve impact kan hebben op je online vindbaarheid. Het zou jammer zijn als al je SEO inspanningen verloren gaan bij een overgang naar een nieuw CMS. Een zorgvuldige SEO migratie zorgt voor behoud en mogelijk ook verbetering van je posities. 

Wat is een SEO migratie?

Een SEO migratie is een proces waarbij de website verandert. Censeo heeft als doel om de impact van die veranderingen op de zoekmachineoptimalisatie zo klein mogelijk te houden. Een zorgvuldige SEO migratie zorgt ervoor dat je je huidige rankings en organisch zoekverkeer behoudt, of zelfs verbeterd. Het is een complex proces dat zorgvuldige planning vereist. Het is daarom ook aan te raden deze samen uit te voeren met SEO specialisten of webdevelopers die ervaring hebben met soepel laten verlopen van een overgang. Bij Censeo hebben we ervaring in het begeleiden van dergelijke trajecten. Benieuwd? Neem een kijkje op onze afgeronde projecten.

Het belang van een zorgvuldige SEO migratie

Door een goede migratie

 • Behoud je je SEO-waarde

  Zonder een zorgvuldig geplande migratie kunnen de zoekmachines de bestaande SEO-waarde verliezen, wat kan resulteren in lagere posities, minder organisch verkeer en verlies van potentiële klanten.

 • Vermijd je dubbele inhoud

  Tijdens een migratie kan het voorkomen dat zowel oude als nieuwe versies van de site tijdelijk naast elkaar bestaan. Dit kan leiden tot dubbele inhoudsproblemen in zoekmachines, wat de posities kan schaden.

 • Behoud je backlinks

  Het opzetten van 301-omleidingen van oude naar nieuwe URL's is van vitaal belang om backlinks te behouden en om ervoor te zorgen dat zoekmachines en bezoekers de nieuwe pagina's vinden.

 • Kun je je SEO verbeteren

  Dit omvat het bijwerken van oude inhoud, het verbeteren van paginalaadsnelheid, het aanpassen van de site aan mobiele apparaten en het verbeteren van metadata en interne links.

Door een slechte migratie

 • Mis je kansen

  Een migratie biedt ook de kans om SEO optimalisaties door te voeren die je website kunnen verbeteren. Door geen migratie uit te voeren, mis je de mogelijkheid om je online aanwezigheid en vindbaarheid te versterken.

 • Kan je een negatieve gebruikerservaring creëeren

  Zonder een migratieplan kunnen gebruikers worden geconfronteerd met foutpagina's, niet-werkende links en andere problemen. Dit kan de gebruikerservaring schaden, waardoor mensen sneller je website verlaten en minder geneigd zijn om terug te keren.

 • Verbreek je backlinks

  Als je geen omleidingen instelt van oude naar nieuwe URL's tijdens de migratie, loop je het risico bestaande backlinks te verbreken.

Onze plan van aanpak

Kennismaking en voorbereiding

Een SEO migratie vereist een zorgvuldige aanpak en nauwe samenwerking tussen onze SEO specialisten, webdevelopers en andere belanghebbenden. Onze aanpak begint daarom allereerst met een kennismaking, om behoeften in kaart te brengen, zodat Censeo zorgvuldig van start kan gaan. Onderstaande stappen geven een beeld wat er nog meer te wachten staat bij een samenwerking met Censeo.

SEO scan

We voeren een SEO scan uit om inzicht te krijgen in de huidige stand van zaken, op zowel technisch als inhoudelijk gebied. Zo weten we waar we extra aandacht aan moeten besteden. 

Redirects

Hierna configureren wij 301-omleidingen om ervoor te zorgen dat bestaande backlinks blijven en de zoekmachines de nieuwe pagina's kunnen indexeren.

Content verplaatsen

Na de omleidingen, gaan we aan de slag met het verplaatsen van de inhoud. We verplaatsen de inhoud van de oude naar de nieuwe website op een zorgvuldige manier. Tevens zorgen we er ook voor dat de content voldoet aan de nieuwste en meest passende marketing standaarden.

Monitoren en optimaliseren

Tot slot testen, valideren, monitoren en optimaliseren wij waar nodig.

SEO traject

Wil je hierna nog een extra slag slaan op het gebied van SEO? Dan kun je er voor kiezen om met ons een SEO traject te starten. Op onze pagina over SEO trajecten gaan wij dieper in op de resultaten die je hiermee kan behalen. 

Geïnteresseerd? Plan een vrijblijvend gesprek

Website verhuizing op de planning?

Tijdens een SEO migratie helpen met het zorgvuldig pakken en verplaatsen van jouw waardevolle spullen, zodat je je posities in de zoekmachinelijsten niet verliest.

Heb je nog vragen over het proces of onze aanpak, neem dan gerust contact met ons op.

Contact
Bekijk case

Cases

Geen woorden, maar daden.

Bekijk onze projecten

Kennismaken

Samenwerking
bespreken?

Neem contact op met Gerson:

Censeo werkt voor: