SEO scan

Het laten uitvoeren van een SEO scan is een goede eerste stap om je online vindbaarheid te verbeteren. Een goed begin is het halve werk. Bij ons kun je twee scans laten uitvoeren: een Basis- en een Uitgebreide scan. Lees verder voor meer informatie over beide scans.

Wat is een SEO scan?

TIjdens een SEO scan wordt jouw website geanalyseerd om te beoordelen hoe goed deze is geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google. Het doel van een SEO scan is om zwakke punten, sterke punten en kansen voor verbetering te identificeren, zodat jouw website beter kan presteren in zoekresultaten. Een SEO scan resulteert in aanbevelingen voor technische reparaties en strategische wijzigingen in de content, en staat aan het begin van SEO optimalisatie.

 

Het belang van een SEO scan

Irrelevant verkeer

Een SEO scan geeft je inzicht in de huidige online prestaties en vindbaarheid van jouw website. En dat inzicht wil je hebben, want het kan zomaar zijn dat je op de verkeerde zoekwoorden vindbaar bent en daardoor irrelevant verkeer aantrekt. Dit is iets wat we in praktijk vaker hebben gezien; websites die ontzettend veel verkeer aantrekken, maar waarvan het grote gedeelte niet relevant is en daardoor in veel bounces en nul conversies resulteert. 

Je online vindbaarheid

De scan geeft een inzicht in de koers die je momenteel vaart. Wellicht staan de zoekwoorden waarop je gevonden wordt lijnrecht ten opzichte van je dienstverlening, of sta je laag in de resultatenlijsten vanwege de hoge concurrentie. Beide kan. En beide is oplosbaar. Gedurende een SEO traject sturen we bij naar de gewenste koers en zorgen we ervoor dat je vindbaar bent, én blijft.

Backlinks

Een groot gedeelte van SEO heeft te maken met linkbuilding. Backlinks zijn doorverwijzingen van externe websites die linken naar jouw website. Toxic backlinks zijn weer doorverwijzingen van websites die Google als spam/slecht acht. Deze doorverwijzingen hebben een negatieve impact op jouw online prestaties, en wil je daarom zo gauw verwijderen. Na een SEO scan heb je ook inzicht in welke externe websites doorverwijzen naar jouw website, en kun je daarop inspelen.

Het belang van een SEO scan

Als je een SEO scan uitvoert

 • Heb je een inzicht in je online prestaties

  Het is mogelijk dat je website alleen wordt gevonden op zoekwoorden die totaal geen verband hebben met jouw product of dienst. Of dat de laadsnelheid van jouw website een negatief effect heeft op jouw online vindbaarheid. Na de scan weet je het.

 • Verhoog je je kwalitatieve verkeer

  Een SEO scan helpt je om de juiste zoekwoorden en zoektermen te identificeren die relevant zijn voor je bedrijf. Dit betekent dat de mensen die je website bezoeken, meer geneigd zijn geïnteresseerd te zijn in je producten of diensten, wat op zijn beurt weer kan leiden tot een hogere kans op conversie.

 • Verbeter je de gebruikerservaring

  Een SEO scan beoordeelt niet alleen de zichtbare elementen van je site, maar ook de technische aspecten zoals laadsnelheid, mobielvriendelijkheid en navigatie

Als je geen SEO scan uitvoert

 • Dan weet je niet op je op de juiste zoekwoorden gevonden wordt

  En kan het zomaar zijn dat je irrelevant verkeer aantrekt. Dat zou zonde zijn van de investeringen in je website.

 • Loop je de kans op inefficiënte marketinguitgaven

  Trekt je website irrelevant verkeer aan, dan loop je het risico om geld te verspillen aan marketingactiviteiten die weinig tot geen resultaten opleveren.

 • Blijf je onbekend met potentiële problemen

  Zonder een SEO scan mis je mogelijk problemen op je website die de prestaties beïnvloeden, zoals technische fouten, gebroken links, slechte paginatitels, duplicate content en meer. Deze problemen kunnen leiden tot lagere posities en een slechte gebruikerservaring.

Basis SEO scan

De basis SEO scan geeft je een globaal inzicht in de huidige website prestaties. De scan omvat een lijst van belangrijkste zoekwoorden, inclusief de posities, een overzicht van concurrenten en een website audit. Kortom, alle belangrijke zaken in één overzicht.

 • Globaal inzicht
 • Huidige zoekwoorden
 • Technische website audit
 • Backlinks

Uitgebreide SEO scan

De uitgebreide SEO scan geeft je inzicht in de huidige prestaties van jouw website, zoals bij de Basis SEO scan, maar krijg je daarbij ook advies voor verbetering en lijst van nieuwe zoekwoorden. Vaar jij momenteel de juiste koers? Of moet je bijsturen met andere relevante zoekwoorden? Je krijgt concreet advies om vindbaarheid en prestaties van je website te verbeteren. De uitgebreide scan levert een goede basis voor een lange termijn strategie.

 • Goede basis voor een lange termijn strategie
 • Huidige posities
 • Potentiële zoekwoorden
 • Technische website audit
 • Concurrentieanalyse
 • Backlinks
 • Advies

Onze SEO scan geeft je inzicht in je online vindbaarheid

Ben je benieuwd naar hoe jouw website online scoort? En wil je weten of jouw website het juiste verkeer aantrekt? Of heb je nog vragen over de SEO scan? Hoe dan ook, neem gerust contact met ons op. Wij helpen je verder

Tip: Lees ons blog waarin we je meer vertellen over het belang van SEO.

Contact
Bekijk case

Cases

Geen woorden, maar daden.

Bekijk onze projecten

Kennismaken

Samenwerking
bespreken?

Neem contact op met Gerson:

Censeo werkt voor: